Bulharský námořník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 lžíce máslo
150 g šunka
1 lžíce rajčatový protlak
170 g žampiony
4 lžíce červené víno
2 ks větší cibule
600 g hovězí svíčková
2 ks větší rajče
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony nakrájíme na plátky a na rozehřátém másle je podusíme.

  2. Svíčkovou nakrájíme na tenké proužky, osolíme i opepříme. Cibule nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme maso a necháme ho dusit do poloměkka.

  3. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme k masu. Šunku nakrájíme na nudličky a přidáme ji také k masu. Přilijeme víno, rajský protlak a přidáme podušené žampiony. Podle chuti osolíme i připepříme a podusíme doměkka.

  4. Jako přílohu doporučuji špagety připravené "al dente".


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy