Bulharský námořník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 1 lžíce máslo 150 g šunka 1 lžíce rajčatový protlak 170 g žampiony 4 lžíce červené víno 2 ks větší cibule 600 g hovězí svíčková 2 ks větší rajče podle chuti sůl mletý bílý pepř
Postup Bulharský námořník recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony nakrájíme na plátky a na rozehřátém másle je podusíme.
Svíčkovou nakrájíme na tenké proužky, osolíme i opepříme. Cibule nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme maso a necháme ho dusit do poloměkka.
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme k masu. Šunku nakrájíme na nudličky a přidáme ji také k masu. Přilijeme víno, rajský protlak a přidáme podušené žampiony. Podle chuti osolíme i připepříme a podusíme doměkka.
Jako přílohu doporučuji špagety připravené "al dente".