Bulharský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g brambory
1 ks cibule
40 g sádlo
1 lžíce hladká mouka
3 ks mrkev (malá)
450 g skopové maso
podle chuti
2 stroužky česnek
sůl
1 list bobkový list
mletá paprika
mletý zázvor
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, posypeme pepřem, zázvorem, osolíme a necháme dvě hodiny uležet. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a utřeme se solí.

  2. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku a maso. Zprudka osmahneme a podlijeme vroucí vodou. Přidáme česnek utřený se solí, bobkový list a pod pokličkou dusíme téměř doměkka.

  3. Zatím si oloupeme mrkve a brambory. Oboje nakrájíme na drobné kostičky. Mrkve můžeme případně nastrouhat nahrubo.

  4. Potom přidáme mrkev a kostičky nakrájené brambory a dodusíme. Nakonec guláš zaprášíme moukou a povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy