Buflery recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks žloutek
400 g mouka
100 ml voda
10 ks bílek
30 g škrob
200 g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme žloutky. Škrob a mouku rozdělíme asi na 2/3. Ty přisypeme do mísy ke žloutkům a za stálého míchání přiléváme vodu tak dlouho, dokud není kašička dostatečně polotuhá.

  2. Vyšleháme bílky v tuhý sníh. Postupně zašleháme cukr. Do vyšlehaných bílků vlijeme žloutkovou hmotu, vsypeme zbylou mouku se škrobem a rukou vše lehce promícháme, aby se vše spojilo. Těsto na buflery stříkáme hladkou trubičkou na pečící papír. Buflery pečeme přibližně 20 - 25 minut na 180 °C.

  3. Buflery se používají jako spodky k indiánkům, špičkám a podobně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy