Budějovické masové nudličky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
150 ml vývar
60 g máslo
100 g žampióny
20 g hořčice
200 g kapie
30 g hladká mouka
150 g cibulka
750 g vepřová kýta
20 g rajský protlak
100 g okurek
podle potřeby
sůl
podle chuti
worchester
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme a nakrájíme žampióny na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Okurky a kapie omyjeme a pokrájíme na nudličky.

  2. Maso nakrájíme na tenké nudličky, ochutíme solí, pepřem a opečeme zprudka na oleji. Přidáme máslo, které jsme si smíchali s moukou. Orestujeme, zakapeme rajským protlakem a hořčicí. Vše zalijeme vývarem a krátce povaříme. Přidáme žampióny nebo čerstvé houby, cibuli, okurky a kapie. Zakápneme worchestrem, přisolíme a podusíme, aby byla zelenina, maso a houby měkké.

  3. Budějovické masové nudličky podáváme s bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy