Budáčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
70 g máslo
1 lžíce rum
250 ml mléko
100 g rozinky
1 kostka droždí
50 g cukr krupice
500 g polohrubá mouka
na potření
1 ks vejce
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky zalijeme rumem. V mléce rozdrobíme droždí a přidáme cukr, mouku se solí, máslo a rozinky. V míse vařečkou vypracujeme těsto.

  2. Z těsta děláme kuličky, které klademe na olejem vymaštěný plech a necháme je 30 minut v teple vykynout.

  3. Pak budáčky potřeme rozšlehaným vejcem a ve vyhřáté troubě na 200 °C upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy