Buccatini s tuňákem a šalvějí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
0 sklenek voda
320 g těstoviny
3 lístky šalvěj
240 g tuňák v olivovém oleji
300 ml rajčatové pyré
0 lžiček třtinový cukr
podle chuti
sůl
chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka odebereme z oleje a rozmačkáme vidličkou. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno.

  2. V pánvi s trochou oleje osmažíme lístky šalvěje, které odendáme. Do pánve vložíme tuňáka s česnekem a společně osmažíme. Přidáme pyré z rajčat, osolíme, osladíme a podle chuti přidáme pálivou papričku. Přilijeme trochu vody (vývaru) a společně vaříme asi 15 - 20 minut do husté omáčky.

  3. Těstoviny uvaříme na skus. Uvařené těstoviny vložíme k tuňákové omáčce a promícháme.

  4. Buccatini s tuňákem a šalvějí podáváme teplé k hlavnímu chodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy