Buccatini s tuňákem a šalvějí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 0 sklenek voda 320 g těstoviny 3 lístky šalvěj 240 g tuňák v olivovém oleji 300 ml rajčatové pyré 0 lžiček třtinový cukr podle chuti sůl chilli paprička
Postup Buccatini s tuňákem a šalvějí recept
Postup přípravy receptu
-
Tuňáka odebereme z oleje a rozmačkáme vidličkou. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno.
V pánvi s trochou oleje osmažíme lístky šalvěje, které odendáme. Do pánve vložíme tuňáka s česnekem a společně osmažíme. Přidáme pyré z rajčat, osolíme, osladíme a podle chuti přidáme pálivou papričku. Přilijeme trochu vody (vývaru) a společně vaříme asi 15 - 20 minut do husté omáčky.
Těstoviny uvaříme na skus. Uvařené těstoviny vložíme k tuňákové omáčce a promícháme.
Buccatini s tuňákem a šalvějí podáváme teplé k hlavnímu chodu.