Bucatiny ala amatriciana recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g slanina
1 hrneček koňak
0.5 lžičky mletá skořice
1 ks muškátový oříšek
600 g rajský protlak
400 g makarony
2 ks zralé rajče
podle chuti
sůl
petrželka
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Osmahneme na oleji cibuli nakrájenou na plátky a slaninu nakrájenou na kostičky. Smažíme přibližně 10 minut, přidáme rajčatový protlak a 2 zralá rajčata, feferonku, sůl, pepř a sklenku koňaku. Do směsi nastrouháme trochu muškátového oříšku, přidáme skořici, přikryjeme a vaříme na mírném ohni dalších 20 minut.

  2. Makarony uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu a scedíme.

  3. Makarony promícháme s omáčkou a přidáme nasekanou petrželku. Bucatiny ala amatriciana takto připravené můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy