Bucatiny ala amatriciana recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g slanina 1 hrneček koňak 0.5 lžičky mletá skořice 1 ks muškátový oříšek 600 g rajský protlak 400 g makarony 2 ks zralé rajče podle chuti sůl petrželka mletý pepř podle potřeby olivový olej
Postup Bucatiny ala amatriciana recept
Postup přípravy receptu
-
Osmahneme na oleji cibuli nakrájenou na plátky a slaninu nakrájenou na kostičky. Smažíme přibližně 10 minut, přidáme rajčatový protlak a 2 zralá rajčata, feferonku, sůl, pepř a sklenku koňaku. Do směsi nastrouháme trochu muškátového oříšku, přidáme skořici, přikryjeme a vaříme na mírném ohni dalších 20 minut.
Makarony uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu a scedíme.
Makarony promícháme s omáčkou a přidáme nasekanou petrželku. Bucatiny ala amatriciana takto připravené můžeme podávat.