Brutwaniok recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks vejce
2-3 dl mléko
0 balíčků droždí
1 lžička cukr moučka
30 dkg polohrubá mouka
12 dkg Hera
60 dkg grahamová mouka
na potření
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme kvásek z droždí, cukru, mléka a polohrubé mouky, který necháme vykynout. Po vykynutí přidáme zbytek polohrubé mouky, grahamovou mouku, mléko, vajíčko, Heru, sůl a dobře promísíme. Necháme vykynout.

  2. Těsto přendáme do vymaštěného pekáče a pečeme při 200 °C asi 30 minut. Brutwaniok vyklopíme a necháme vychladnout.

  3. Brutwaniok krájíme na plátky a před podáváním mažeme máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy