Bruselská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
12 dkg máslo
40 dkg brambory
14 dkg cibule
24 dkg celer
2 l voda
20 ks rajče
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Celer očistíme a nastrouháme. Brambory oloupeme a nakrájíme. Rajčata rozkrájíme na půlky.

  2. Cibuli zpěníme na omastku, poté přidáme celer a dozlatova osmažíme. Pak horkou vodou zalijeme, osolíme, opepříme, přidáme brambory, rajčata a vše necháme rozvařit. Vaříme asi 1,5 hodiny.

  3. Nyní bruselskou polévku procedíme, uvařenou zeleninu prolisujeme a vložíme zpět do polévky. Jako vložky používáme žemle nakrájené na nudličky a osmažené na másle.

  4. Recept na bruselskou polévku je určen pro 6 osob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy