Brudet po bokelsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5-6 stroužků česnek
sůl
3 ks cibule
5-6 ks rajče
1 ks ryba
2 ks bobkový list
2 dl bílé víno
100 ml olivový olej
mletý bílý pepř
1 lžíce polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Ryby očistíme a opláchneme. Rajčata nařízneme, spaříme, ihned zchladíme a oloupeme. Pak je rozpálíme a dužinu rozmačkáme.

  2. Cibule a česnek oloupeme a oboje nakrájíme na kolečka - plátky.

  3. V kastrolu, do kterého se vejde vybraná ryba, necháme rozpálit olej a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme česnek a restujeme. Když je česnek zlatavý, zaprášíme vše moukou a osmahneme ji. Zalijeme vínem, přidáme horkou vodu a vložíme rajčata, bobkový list a podle chuti směs osolíme a opepříme.

  4. Vše povaříme asi 1/2 hodiny, pak procedíme, do šťávy vložíme ryby a vaříme na mírném ohni asi 30 minut.

  5. K rybě můžeme podávat brambory v jakékoliv úpravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy