Broumovské podkovy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
olej na smažení
mletý černý pepř
2 lžíce jemně sekaná petrželka
1 lžíce jemně sekaná celerová nať
10 ks podkova z kapra
na ozdobu
1 ks citrón

Postup přípravy receptu

  1. Podkovy kapřího masa omyjeme a dobře osušíme. Česnek oloupeme a utřeme s pepřem a solí, přidáme nasekanou petrželku a celerovou nať a vše vymícháme na hladkou pastu. Podkovy touto směsí z obou stran potřeme a dáme klidně na hodinu do lednice odležet.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj rybu a zvolna po obou stranách dozlatova opečeme. Když jsou hotové, položíme je na papírovou kuchyňskou utěrku a tím je zbavíme přebytečného tuku.

  3. Osmažené podkovy servírujeme s plátky citrónu a vynikající přílohou jsou vařené brambory s máslem a sypané bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy