Broumovské podkovy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl olej na smažení mletý černý pepř 2 lžíce jemně sekaná petrželka 1 lžíce jemně sekaná celerová nať 10 ks podkova z kapra na ozdobu 1 ks citrón
Postup Broumovské podkovy recept
Postup přípravy receptu
-
Podkovy kapřího masa omyjeme a dobře osušíme. Česnek oloupeme a utřeme s pepřem a solí, přidáme nasekanou petrželku a celerovou nať a vše vymícháme na hladkou pastu. Podkovy touto směsí z obou stran potřeme a dáme klidně na hodinu do lednice odležet.
V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj rybu a zvolna po obou stranách dozlatova opečeme. Když jsou hotové, položíme je na papírovou kuchyňskou utěrku a tím je zbavíme přebytečného tuku.
Osmažené podkovy servírujeme s plátky citrónu a vynikající přílohou jsou vařené brambory s máslem a sypané bylinkami.