Brodet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
0 kg cibule
2 ks rajče
1 hrst petržel
3 listy bobkový list
1 dl bílé víno
1 kg malé ryby
podle chuti
sůl
ocet
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Malé ryby očistíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a rozkrájíme. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Petržel očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. V hrnci rozpálíme olej a cibuli orestujeme pozvolna do zesklovatění, potom přidáme další ingredience a vložíme ryby, které musí být ponořené, proto je dostatečně zalijeme vodou. Ochutíme kořením, octem a zalijeme bílým vínem. Čím déle vaříme, tím je polévka brodet chutnější.

  3. Polévku brodet podáváme teplou s polentou nebo bílým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy