Brodet recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 0 kg cibule 2 ks rajče 1 hrst petržel 3 listy bobkový list 1 dl bílé víno 1 kg malé ryby podle chuti sůl ocet mletý pepř podle potřeby olivový olej
Postup Brodet recept
Postup přípravy receptu
-
Malé ryby očistíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a rozkrájíme. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Petržel očistíme a nakrájíme na kousky.
V hrnci rozpálíme olej a cibuli orestujeme pozvolna do zesklovatění, potom přidáme další ingredience a vložíme ryby, které musí být ponořené, proto je dostatečně zalijeme vodou. Ochutíme kořením, octem a zalijeme bílým vínem. Čím déle vaříme, tím je polévka brodet chutnější.
Polévku brodet podáváme teplou s polentou nebo bílým chlebem.