Brněnské řízky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
100 g sádlo
4 ks vepřový řízek
podle chuti
sůl
náplň
2 ks vejce
70 g máslo
50 g šunka
50 g sterilovaný hrášek
na obalení
vejce
mléko
houska
hladká mouka
Postup Brněnské řízky recept
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme sterilovaný hrášek a vejce. Osolíme a smažíme, až vejce zhoustne.
Řízky naklepeme a osolíme. Směs dáme na řízky tak, abychom je mohli pohodlně přeložit. Naplněné a přeložené řízky obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném v mléce a v nastrouhané housce.
Plněné řízky pozvolna smažíme na sádle po obou stranách dozlatova.
Brněnské řízky podáváme s opékanými brambory a zeleninovým salátem.