Brněnské řízky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g sádlo 4 ks vepřový řízek podle chuti sůl náplň 2 ks vejce 70 g máslo 50 g šunka 50 g sterilovaný hrášek na obalení vejce mléko houska hladká mouka
Postup Brněnské řízky recept
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme sterilovaný hrášek a vejce. Osolíme a smažíme, až vejce zhoustne.
Řízky naklepeme a osolíme. Směs dáme na řízky tak, abychom je mohli pohodlně přeložit. Naplněné a přeložené řízky obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném v mléce a v nastrouhané housce.
Plněné řízky pozvolna smažíme na sádle po obou stranách dozlatova.
Brněnské řízky podáváme s opékanými brambory a zeleninovým salátem.