Brněnské řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g sádlo
4 ks vepřový řízek
podle chuti
sůl
náplň
2 ks vejce
70 g máslo
50 g šunka
50 g sterilovaný hrášek
na obalení
vejce
mléko
houska
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme sterilovaný hrášek a vejce. Osolíme a smažíme, až vejce zhoustne.

  2. Řízky naklepeme a osolíme. Směs dáme na řízky tak, abychom je mohli pohodlně přeložit. Naplněné a přeložené řízky obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném v mléce a v nastrouhané housce.

  3. Plněné řízky pozvolna smažíme na sádle po obou stranách dozlatova.

  4. Brněnské řízky podáváme s opékanými brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy