Brněnské řízečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
50 g šunka
2 lžíce čerstvý nebo sterilovaný hrášek
4 ks vepřový nebo kuřecí řízek
trojobal
1 ks vejce
strouhanka
1 ks bílek
hladká mouka
na ozdobu
4 ks rajče
1 ks citron
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Řízky otřeme, tence je rozklepeme a osolíme. Šunku nakrájíme nadrobno. Hrášek vyloupneme (čerstvý) nebo slijeme (sterilovaný).

  2. Na části másla opečeme drobně pokrájenou šunku, přidáme hrášek, vejce, směs osolíme a necháme zhoustnout.

  3. Hotovou směsí potřeme řízky, v polovině je přehneme, sepneme párátkem, obalíme je v mouce, v rozšlehaném vejci s bílkem a ve strouhance.

  4. Brněnské řízečky osmažíme na pánvi či v hrnci ve vyšší vrstvě tuku.

  5. Před podáváním pokapeme řízky máslem a obložíme dílky citronu a rozkrájenými rajčaty. Brněnské řízečky podáváme s bramborovou kaší či vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy