Bramborovo-sýrová kaše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 kg brambory
50 g niva
100 g brynza
50 g balkánský sýr
podle chuti
sůl
chilli paprička
čerstvé bylinky
podle potřeby
máslo
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme a ještě horké je rozmačkáme.

  2. Během vaření brambor si nastrouháme všechny druhy sýrů na jemném struhadle. Brynzu bude stačit jen rozmačkat vidličkou.

  3. K rozmačkaným bramborovým kouskům přidáme sůl, máslo a mléko, vše vyšleháme ručním šlehačem. Přidáme sýr a ještě jednou důkladně vyšleháme dohladka.

  4. Nakonec přímícháme k bramborovo-sýrové kaši čerstvé bylinky, můžeme i více, volíme oregano, saturejku, bazalku. Kdo má rád ostřejší, může si do kaše nakrájet i chilli papričku, ale na opravdu drobné kousky.

  5. Kaši prohřejeme v mikrovlnné troubě, ozdobíme bylinkami a podáváme jako hlavní chod. Samostatně nebo se zeleninovým salátem podle vlastního výběru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy