Bramborovo-papriková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
5 ks brambory
1 lžíce mléko
1 ks cibule
1 ks zelená paprika
1-2 špetky chilli koření
1 lžíce mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Velké brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a papriku očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme. Brambory uvaříme v osolené vodě do změknutí.

  2. V kastrolu si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a proužky zelených paprik. Lehce vše osmažíme. Zasypeme mletou paprikou a špetkou chilli a vypneme ohřev. Z uvařených brambor vyjmeme tak 1/4 kostek a ostatní brambory v hrnci rozmixujeme. Kostičky brambor do polévky vrátíme a přidáme k nim osmaženou cibuli s paprikou. Ještě přilijeme mléko a polévku dochutíme solí a pepřem. Bramborovo-paprikovou polévku můžeme také zahustit moukou.

  3. Bramborovo-paprikovou polévku podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy