Bramborovo-krémová polévka s hříbky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 80 g máslo 500 g brambory 220 ml smetana 500 ml kuřecí vývar 1 ks menší cibule podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby hříbky nebo žampiony
Postup Bramborovo-krémová polévka s hříbky recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme vývar. Já dávám kuřecí stehno, lžičku vegety, trošku soli, kořenovou zeleninu a půl kostky masoxu.
Brambory a cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky. Do hrnce dáme máslo, zpěníme a přidáme do něj pokrájenou cibuli a poté i brambory. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni doměkka. Pak vše rozmixujeme, přivedeme k varu a přilijeme smetanu.
Na konci opečeme, zvlášť v hrnečku, na kousku másla očištěné hříbky či žampiony.
Bramborovo-krémovou polévku podáváme s hříbky, které rozprostřeme doprostřed polévky. Polévka je velmi hustá, popř. můžeme podávat i jako hlavní jídlo.