Bramborovo-krémová polévka s hříbky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g máslo
500 g brambory
220 ml smetana
500 ml kuřecí vývar
1 ks menší cibule
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
hříbky nebo žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme vývar. Já dávám kuřecí stehno, lžičku vegety, trošku soli, kořenovou zeleninu a půl kostky masoxu.

  2. Brambory a cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky. Do hrnce dáme máslo, zpěníme a přidáme do něj pokrájenou cibuli a poté i brambory. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni doměkka. Pak vše rozmixujeme, přivedeme k varu a přilijeme smetanu.

  3. Na konci opečeme, zvlášť v hrnečku, na kousku másla očištěné hříbky či žampiony.

  4. Bramborovo-krémovou polévku podáváme s hříbky, které rozprostřeme doprostřed polévky. Polévka je velmi hustá, popř. můžeme podávat i jako hlavní jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy