Bramborovo-kapustová kaše s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks papriková klobása
příloha
2 stroužky česnek
4 dkg máslo
50 dkg brambory
1 dl mléko
1 ks cibule
30 dkg růžičková kapusta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě. Kapustičky očistíme a uvaříme zvlášť v osolené vodě. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.

  2. Po uvaření kapustičky scedíme, překrájíme na čtvrtky a necháme okapat. Na másle dozlatova osmažíme cibuli a česnek, přilijeme mléko, vsypeme scezené brambory a vyšleháme kaši. Nakonec vmícháme kapustičky, dochutíme solí a pepřem. Množství mléka je orientační a podle potřeby můžeme přidat.

  3. Klobásy ozdobně nakrojíme a usmažíme na oleji. Klobásy volíme podle chuti, výborné jsou paprikové. Počet klobás volíme podle chuti k jídlu.

  4. Bramborovo-kapustovou kaši s klobásou podáváme jako výborný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy