Bramborovo-houskový knedlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 ks brambory
1 ks rohlík
2 lžíce hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a na opravdu jemném struhadle (křenové struhadlo) je nastrouháme. Rohlík nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Brambory smícháme s kostičkami rohlíku, přidáme vejce, mouku a osolíme. Těsto důkladně promícháme. Uvedené množství je na 1 knedlík asi o velikosti tenisáku, takže pokud chceme knedlíků více, množství znásobíme.

  3. Z těsta vytvoříme koule o velikosti tenisáku a knedlíky vaříme v osolené vodě asi 20 minut.

  4. Po uvaření knedlík vyndáme a roztrhneme nebo rozkrojíme, aby vyběhla pára a knedlík se "nerozvařil".


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy