Bramborovo-houbové nugetky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olivový olej omáčka 2 stroužky česnek 120 g brokolice 3 lžíce bazalka 1 lžíce parmazán 3 lžíce olivový olej 1 lžíce mandlové plátky těsto 2 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 50 g lučina 4 lžíce polohrubá mouka 0.5 lžičky drcený pepř drcený tymián 150 g čerstvé houby 300 g vařené brambory 50 g eidamu 30% drcený muškátový květ na obalení 2 ks vejce 100 g strouhanka
Postup Bramborovo-houbové nugetky recept
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme očištěné a nakrájené houby s jemně nakrájeným česnekem a kořením. Mícháme, dokud se neodpaří většina tekutiny a směs necháme vychladnout.
Brambory předem uvaříme a oloupeme. Brokolici rozdělíme na růžičky a taktéž uvaříme doměkka.
V míse smícháme lučinu s vejcem, přidáme vychladlé houby, nastrouhané vařené brambory a nastrouhaný sýr, posypeme moukou, osolíme a opatrně promícháme. Z připraveného těsta utvoříme váleček silný asi jako palec a nakrájíme ho na špalíčky dlouhé přibližně 3 - 4 cm. Opatrně je (položené na vidličce) ponoříme do rozšlehaných vajec, obalíme ve strouhance, lehce zploštíme a usmažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Bramborovo-houbové nugetky necháme okapat na savém ubrousku a podáváme s brokolicovým pestem, které připravíme rozmixováním všech přísad na hladkou kašovitou omáčku. Vynikajícím doplňkem k bramborovo-houbovým nugetkám je také zakysaná smetana.