Bramborové vdolky - koblížky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 3 lžíce mléko 15 g droždí 0.5 lžičky cukr moučka 30 dkg vařené brambory 30 dkg hrubá či polohrubá mouka podle chuti marmeláda šlehačka podle potřeby olej na smažení
Postup Bramborové vdolky - koblížky recept
Postup přípravy receptu
-
Vařené brambory si prolisujeme. Do mísy nasypeme mouku, do které uděláme důlek a nasypeme do něj cukr, na něj rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek (droždí nabobtnat). Na okraj mísy rozklepneme vejce a přisypeme sůl (Nesmí se dostat do kvásku!).
Jakmile je droždí nabobtnalé, ze všech ingrediencí vypracujeme tuhé nelepivé těsto, které necháme vykynout.
Po vykynutí pak z těsta lžící děláme kousky, které dáme na pomoučněný vál, utvoříme z nich koblížky, necháme znovu vykynout a potom je smažíme pozvolna v rozpáleném tuku či oleji.
Po osmažení necháme bramborové vdolky - koblížky okapat a na jejich povrch dáme pro chuť a ozdobu marmeládu či šlehačku.