Bramborové vdolky - koblížky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
3 lžíce mléko
15 g droždí
0.5 lžičky cukr moučka
30 dkg vařené brambory
30 dkg hrubá či polohrubá mouka
podle chuti
marmeláda
šlehačka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory si prolisujeme. Do mísy nasypeme mouku, do které uděláme důlek a nasypeme do něj cukr, na něj rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek (droždí nabobtnat). Na okraj mísy rozklepneme vejce a přisypeme sůl (Nesmí se dostat do kvásku!).

  2. Jakmile je droždí nabobtnalé, ze všech ingrediencí vypracujeme tuhé nelepivé těsto, které necháme vykynout.

  3. Po vykynutí pak z těsta lžící děláme kousky, které dáme na pomoučněný vál, utvoříme z nich koblížky, necháme znovu vykynout a potom je smažíme pozvolna v rozpáleném tuku či oleji.

  4. Po osmažení necháme bramborové vdolky - koblížky okapat a na jejich povrch dáme pro chuť a ozdobu marmeládu či šlehačku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!