Bramborové tyčky se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 lžíce máslo
1 ks žloutek
50 g tuk
0.5 balíčku prášek do pečiva
100 g polohrubá mouka
150 g vařené brambory
na potření
1 ks bílek
na ozdobu
100 g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory nastrouháme. Mouku smícháme se solí a práškem do pečiva a prosejeme vše do mísy. Přidáme brambory a tuk. V mléce rozšleháme žloutek a přidáme do mísy. Ze všechno vypracujeme vláčné bramborové těsto.

  2. Těsto dvakrát je přeložíme a dáme do lednice na hodinu odpočinout. Zatím si nastrouháme sýr.

  3. Z těsta rozválíme plát, ze kterého ozdobným rádýlkem tvoříme proužky 8 cm dlouhé a asi 1,5 cm široké, potřeme je bílkem a posypeme hustě strouhaným sýrem.

  4. Bramborové tyčky se sýrem klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě na 180°C pečeme asi 20 minut.

  5. Upečené tyčky necháme trochu vychladit a můžeme je servírovat. Klidně je můžeme servírovat horké, ale pozor na jazyk.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!