Bramborové trojúhelníky s brynzou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks vejce
4 ks brambory
150 g brynza
3 lžíce zakysaná smetana
3 lžíce polohrubá mouka
podle chuti
sůl
mletý pepř
mletá paprika
na ozdobu
pažitka
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Velké brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Necháme je chvíli odstát a pak z nich slijeme přebytečnou vodu.

  2. K bramborám přidáme mouku, prolisovaný česnek, vejce, sůl a mletý pepř. Těsto dobře promícháme.

  3. Plech vymažeme, popřípadě jej můžeme vyložit pečícím papírem. Na připravený plech těsto rovnoměrně rozložíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 35 minut.

  4. Zatím brynzu mírně naředíme smetanou, podle chuti přidáme bílý pepř.

  5. Teplý koláč nakrájíme na trojúhelníky, na každý dáme trochu brynzové pomazánky a ozdobíme nasekanou pažitkou či mletou paprikou. Bramborové trojúhelníky s brynzou podáváme jako chuťovku.

  6. Pokud nemáte rádi brynzu, můžete na bramborové trojúhelníky použít jiný podobný sýr podle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!