Bramborové smaženky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
strouhanka
350 g brambory
200 g hrubá mouka
1 špetka muškátový květ
350 g vařené uzené maso
1 sklenice nakládaná zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme na mlýnku na maso do velké mísy. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a umeleme na stejném strojku do mísy s masem. Maso a brambory smícháme. Vejce rozklepneme, přičemž oddělíme žloutky od bílků a navíc odložíme jeden bílek stranou. Žloutky a odložený bílek, muškátový květ a osolíme. Směs promícháme a vypracujeme těsto.

  2. Z těsta vytvoříme válec, který rozdělíme na stejně velké kousky. Z kousků vyválíme kuličky. Zbylé bílky ze dvou vajec našleháme a kuličky v nich namočíme a následně obalíme ve strouhance.

  3. Smaženky smažíme na oleji. Můžeme i fritovat, ale musíme počítat s tím, že se olej ve fritovacím hrnci hodně znečistí.

  4. Hotové smaženky podáváme s nakládanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!