Bramborové slaninové knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
těsto
150 g slanina
2 ks vejce
1 ks houska
100 g krupice
800 g vařené brambory ve slupce
150 g hrubá pšeničná krupice

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory necháme vychladnout. Pak je oloupeme a umeleme na masovém strojku (nastrouháme nebo prolisujeme). Přidáme k nim krupici, hrubou mouku a vejce, osolíme a vypracujeme tužší těsto.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a lehce ji rozškvaříme na pánvi. Malou část slaniny si necháme stranou na posypání knedlíků. Ke zbytku přidáme na kostičky nakrájenou housku a ze stálého míchání ji osmažíme. Slaninu s houskou odstavíme z ohně a necháme prochladnout. Pak ji přidáme do těsta a pečlivě promícháme.

  3. Z připraveného těsta utvoříme asi tři nebo čtyři podlouhlé šišky a vložíme je do většího hrnce s vroucí osolenou vodou. Můžeme dělat i malé kulaté knedlíky.

  4. Bramborové slaninové knedlíky vaříme podle velikosti asi 20 minut, malé kulaté knedlíky asi 10 minut.

  5. Hotové bramborové slaninové knedlíky nakrájíme na plátky, kulaté překrojíme na půlku. Bramborové slaninové knedlíky podáváme posypané zbylou rozškvařenou slaninou se zelím nebo špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!