Bramborové loďky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrst šťovík
2 ks batáty
2 lžíce olej na smažení
150 g cherry rajče
150 g mozzarella třešinky

Postup přípravy receptu

  1. Batáty nebo brambory oškrábeme, opláchneme a osušíme do čisté utěrky. Nakrájíme je na vetší kousky ve tvaru lodičky a na malé kousky ve tvaru klínku. Na pánvi rozpálíme olej a batáty ze všech stran pomalu opečeme. Položíme je na papírový ubrousek, který z nich odsaje přebytečný tuk.

  2. Cherry rajčátka omyjeme, osušíme a rozkrojíme je na polovinu. Kuličky sýra mozzarelly necháme okapat od nálevu. Lístečky šťovíku případně špenátu nebo polníčku opereme pod tekoucí studenou vodou a necháme dobře okapat.

  3. Na párátka napíchneme nejprve malý klínek batátu, pak mozzarellu zabalenou do zeleného lístku a nakonec rajčátko. Takto připravený špízek zapíchneme do bramborové lodičky.

  4. Bramborové loďky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!