Bramborové lasagne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
200 g šunka
0 kg brambory
400 g mozzarella
parmazán
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a uvaříme je v celku ve slané vodě doměkka. Dáváme pozor, aby nebyly hodně měkké, jinak by se nekrájely dobře. Uvařené brambory vyjmeme a necháme je vychladnout v lednici aspoň hodinu.

  2. Vezmeme pekáč nebo zapékací misku a vymažeme ji máslem nebo olivovým olejem. Studené brambory nakrájíme na tenké plátky a poklademe jimi dno pekáče. Pak bramborové plátky pokryjeme šunkou a následně plátky mozzarelly. Vše opakujeme, dokud nevyčerpáme suroviny. Poslední vrstvou je mozzarella, kterou ještě posypeme strouhaným parmazánem.

  3. Bramborové lasagne vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud sýr nezhnědne.

  4. Upečené bramborové lasagne ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!