Bramborové karbanátky se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 kg brambory
majoránka
1 ks cibule
6 plátků anglická slanina
35 dkg pečené vepřové maso
podle chuti
česnek
sůl
mletý černý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
strouhanka
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme trochu tuku, vsypeme cibuli a zvolna vše společně restujeme. Směs necháme vychladnout.

  2. Zatím si oloupeme brambory a na hrubším struhadle je nastrouháme. Vmícháme cibuli, slaninu, vejce a podle chuti přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Pečené maso nebo uzeninu nakrájíme na kostičky a taky vmícháme do směsi. Nakonec bramborové těstíčko zahustíme strouhankou a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme bramborové karbanátky, které obalíme v trojobalu a smažíme na rozpáleném tuku.

  3. Bramborové karbanátky se slaninou podáváme s pečivem a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!