Bramborňák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
500 ml mléko
1-2 lžíce drcený kmín
2-3 lžíce česneková sůl
2 konzervy nemoučné brambory
na potření
4 lžíce olej
na ozdobu
1-2 ks červená paprika
8 listů hlávkový salát
1 ks okurka hadovka
podle chuti
200 g tvrdý sýr
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nastrouháme najemno. Přidáme vejce, česnekovou sůl, kmín i mléko a důkladně promícháme.

  2. Koláčové formy (2ks) dobře vymažeme olejem a pak do nich rozdělíme bramborovou směs. Povrch uhladíme a pokapeme olejem.

  3. Ve vyhřáté troubě pečeme asi 50 minut na 200 °C. Chvilku před dopečením můžeme bramborňáky posypat strouhaným sýrem a nechat "dojít".

  4. Upečený bramborňák krájíme na kousky, podáváme na listu hlávkového salátu a zdobíme čerstvou očištěnou zeleninou, tenkými plátky okurky a nudličkami papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy