Bramborňák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 500 ml mléko 1-2 lžíce drcený kmín 2-3 lžíce česneková sůl 2 konzervy nemoučné brambory na potření 4 lžíce olej na ozdobu 1-2 ks červená paprika 8 listů hlávkový salát 1 ks okurka hadovka podle chuti 200 g tvrdý sýr podle potřeby olej na vymazání
Postup Bramborňák recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nastrouháme najemno. Přidáme vejce, česnekovou sůl, kmín i mléko a důkladně promícháme.
Koláčové formy (2ks) dobře vymažeme olejem a pak do nich rozdělíme bramborovou směs. Povrch uhladíme a pokapeme olejem.
Ve vyhřáté troubě pečeme asi 50 minut na 200 °C. Chvilku před dopečením můžeme bramborňáky posypat strouhaným sýrem a nechat "dojít".
Upečený bramborňák krájíme na kousky, podáváme na listu hlávkového salátu a zdobíme čerstvou očištěnou zeleninou, tenkými plátky okurky a nudličkami papriky.