Bramboríza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks paprika
1 ks cibule
1 ks kyselá okurka
1 ks malé rajče
4 ks střední brambory
podle chuti
česnek
sůl
strouhaný sýr
provensálské koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle, vymáčkneme z nich přebytečnou vodu. Osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek a promícháme.

  2. Ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme podle libosti.

  3. Bramborovou směs rozprostřeme na pánev, trochu přimáčkneme a osmažíme dozlatova. Poté obrátíme a poklademe okurkou, cibulí, pokrájeným rajčetem a paprikou. Zalijeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme poklicí a necháme smažit. Po chvíli zasypeme strouhaným sýrem, dochutíme provensálským kořením a ještě necháme chvíli zapéci.

  4. Bramborízu podáváme s kečupem, tatarskou omáčkou nebo jen tak samostatně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy