Boženčiny řízečky v hořčici recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 svazeček kopr 2 lžíce dijonská hořčice 0.5 kg vepřové maso těstíčko 1 lžička sůl 2 ks vejce mléko 2 lžíce hladká mouka na obalení strouhanka podle potřeby olej na smažení
Postup Boženčiny řízečky v hořčici recept
Postup přípravy receptu
-
Z vepřového nakrájíme malé řízečky, které rozkrojíme v půli a nedokrojíme. Potřeme dijonskou
hořčicí, rozetřeným česnekem a posypeme zelenou petrželkou nebo koprem.
V misce rozšleháme vejce, mléko, hladkou mouku, sůl a uděláme řidší těstíčko.
Maso obalíme v těstíčku a poté obalíme ve strouhance.
Na pánvi z každé strany řízečky v hořčici osmažíme na oleji.
Boženčiny řízečky v hořčici podáváme s bramborovou přílohou.