Boženčiny řízečky v hořčici recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 svazeček kopr
2 lžíce dijonská hořčice
0.5 kg vepřové maso
těstíčko
1 lžička sůl
2 ks vejce
mléko
2 lžíce hladká mouka
na obalení
strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřového nakrájíme malé řízečky, které rozkrojíme v půli a nedokrojíme. Potřeme dijonskou

  2. hořčicí, rozetřeným česnekem a posypeme zelenou petrželkou nebo koprem.

  3. V misce rozšleháme vejce, mléko, hladkou mouku, sůl a uděláme řidší těstíčko.

  4. Maso obalíme v těstíčku a poté obalíme ve strouhance.

  5. Na pánvi z každé strany řízečky v hořčici osmažíme na oleji.

  6. Boženčiny řízečky v hořčici podáváme s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy