Boženčiny řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
cukr
1 ks máslo
rum
0.3 l mléko
1 balíček pudink
těsto
2 lžíce olej
5 ks vejce
2 lžíce kakao
2 lžíce voda
1 balíček prášek do pečiva
10 dkg cukr moučka
14 dkg hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Smícháme žloutky, cukr, olej, vodu, kakao, mouku a prášek do pečiva a nakonec přidáme sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. Korpus potřeme marmeládou, poklademe piškoty a přelijeme půl kelímkem tekuté šlehačky.

  4. Uvaříme si krém. Pudink svaříme s mlékem a necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku zašleháme máslo a podle chuti cukr a rum. Povrch moučníku potřeme krémem a posypeme kokosem.

  5. Boženčiny řezy necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy