Boženčiny řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém cukr 1 ks máslo rum 0.3 l mléko 1 balíček pudink těsto 2 lžíce olej 5 ks vejce 2 lžíce kakao 2 lžíce voda 1 balíček prášek do pečiva 10 dkg cukr moučka 14 dkg hladká mouka
Postup Boženčiny řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Smícháme žloutky, cukr, olej, vodu, kakao, mouku a prášek do pečiva a nakonec přidáme sníh z bílků.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě. Upečený korpus necháme vychladnout.
Korpus potřeme marmeládou, poklademe piškoty a přelijeme půl kelímkem tekuté šlehačky.
Uvaříme si krém. Pudink svaříme s mlékem a necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku zašleháme máslo a podle chuti cukr a rum. Povrch moučníku potřeme krémem a posypeme kokosem.
Boženčiny řezy necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.