Bosenské zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1 lžíce olej
0.5 l vývar
2 lžíce máslo
250 g rajčata
3 ks cibule
2 ks bobkový list
800 g hlávkové zelí
0.5 kg skopová plec
podle chuti
sůl
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli zpěníme na tuku, přidáme skopové maso pokrájené na kostky a opečeme. Maso okořeníme, podlijeme trochou vody, osolíme a asi 15 minut dusíme.

  2. Zelí pokrájíme nahrubo, spaříme vroucí vodou a necháme odkapat. Rajčata nařízneme do kříže, také spaříme vroucí vodou a oloupeme. Oloupaná rajčata nakrájíme na plátky.

  3. Do zapékací misky urovnáme ve vrstvách opečené maso, zelí a rajčata, vše osolíme, posypeme plátky česneku, podlijeme trochou vývaru a pečeme doměkka.

  4. Bosenské zelí se skopovým masem podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!