Borotínský bůček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks uzené
1 kg vepřový bok
podle chuti
česnek
sůl
zelený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a utřeme se solí a drceným pepřem. Uzené použijeme krkovici nebo plec.

  2. V bůčku uděláme kapsu, kterou vytřeme připraveným česnekem. Do kapsy vložíme uzené maso, pokud možno vcelku. Celý bůček pevně omotáme tenkým provázkem. Pokud nejde v bůčku udělat kapsa, vytvoříme plát a uzené maso zavineme jako roládu. Borotínský bůček necháme 1 den odležet v chladu a pak zvolna pečeme.

  3. Borotínský bůček je výborný teplý i studený jako nářez.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy