Bomba Malakoff recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce rum
0.3 l mléko
2 lžíce cukr krupice
1 balíček cukrářské piškoty
krém
250 g máslo
3 lžíce kakao
2 ks žloutek
0.3 l mléko
100 g cukr moučka
1 balíček kakaový pudink
na ozdobu
šlehačka
strouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme pudink, kakao, žloutky a důkladně prošleháme. Poté dáme hrnec na plotnu a na mírném plameni za stálého šlehání hmotu zahříváme do zhoustnutí. Nakonec do krému postupně zašleháme máslo a cukr, hrnec odstavíme z plotny. Krém necháme vychladnout.

  2. Mezitím si připravíme směs na zvlhčení piškotů. Mléko necháme přejít varem, přidáme cukr, zamícháme a necháme vychladnout. Poté do sladkého mléka přidáme rum a promícháme.

  3. Dortovou formu vyložíme pergamenovým papírem, který potřeme tenkou vrstičkou krému. Na krém klademe piškoty, které namáčíme v připraveném mléce. Další vrstvu tvoří krém, poté opět piškoty. Horní vrstvu tvoří krém.

  4. Bombu Malakoff necháme ztuhnout v ledničce. Poté jednotlivé porce zdobíme šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!