Boller - norské bochánky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g cukr 0 lžiček sůl 200 g máslo 500 ml mléko 100 g rozinky 1 kg hladká mouka 1 lžička kardamom 100 g čerstvé droždí na potření 1 ks vejce
Postup Boller - norské bochánky recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme, přidáme trochu mléka a zahřejeme (ale ne více než na 37 °C). Poté přidáme droždí, vmícháme suché přísady a zbytek mléka. Vytvoříme hladké těsto. Naplníme kardamomem, rozinkami, čokoládou, apod. Necháme 30 minut kynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme na 30 kusů a z každého vytvoříme bochánek. Bochánky položíme na vál a necháme je kynout dalších 30 minut.
Norské bochánky potřeme vejcem a pečeme v troubě při 250 °C po dobu 8 minut.
Boller podáváme podle chuti jako jiné sladké pečivo.