Boller - norské bochánky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cukr
0 lžiček sůl
200 g máslo
500 ml mléko
100 g rozinky
1 kg hladká mouka
1 lžička kardamom
100 g čerstvé droždí
na potření
1 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme, přidáme trochu mléka a zahřejeme (ale ne více než na 37 °C). Poté přidáme droždí, vmícháme suché přísady a zbytek mléka. Vytvoříme hladké těsto. Naplníme kardamomem, rozinkami, čokoládou, apod. Necháme 30 minut kynout.

  2. Po vykynutí těsto rozdělíme na 30 kusů a z každého vytvoříme bochánek. Bochánky položíme na vál a necháme je kynout dalších 30 minut.

  3. Norské bochánky potřeme vejcem a pečeme v troubě při 250 °C po dobu 8 minut.

  4. Boller podáváme podle chuti jako jiné sladké pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy