Bolavá pata recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g anglická slanina
3 balíčky olomoucké tvarůžky
těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
500 g polohrubá mouka
500 g bílý jogurt
1 ks kypřící prášek do pečiva
podle chuti
kmín
oregano
saturejka
gyros koření
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme polohrubou mouku, bílý jogurt, vejce, prášek do pečiva a sůl.

  2. Vzniklé těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný velký plech. Těsto poklademe plátky olomouckých tvarůžků, v další vrstvě anglickou slaninou a bohatě posypeme kořením (kmín, gyros koření, oregano, saturejka).

  3. Bolavou patu dáme zapéct na 25 - 30 minut do vyhřáté trouby na vyšší teplotu. Upečenou chuťovku nakrájíme na čtverce.

  4. Bolavou patu podáváme nejlépe ihned teplou, ale po vychladnutí chutná také výborně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy