Bolavá pata recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g anglická slanina 3 balíčky olomoucké tvarůžky těsto 1 špetka sůl 2 ks vejce 500 g polohrubá mouka 500 g bílý jogurt 1 ks kypřící prášek do pečiva podle chuti kmín oregano saturejka gyros koření podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Bolavá pata recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme polohrubou mouku, bílý jogurt, vejce, prášek do pečiva a sůl.
Vzniklé těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný velký plech. Těsto poklademe plátky olomouckých tvarůžků, v další vrstvě anglickou slaninou a bohatě posypeme kořením (kmín, gyros koření, oregano, saturejka).
Bolavou patu dáme zapéct na 25 - 30 minut do vyhřáté trouby na vyšší teplotu. Upečenou chuťovku nakrájíme na čtverce.
Bolavou patu podáváme nejlépe ihned teplou, ale po vychladnutí chutná také výborně.