Bochánkové rozpeky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 lžíce sůl
1 ks vejce
500 ml mléko
42 g droždí
1 kg hladká mouka
6 dkg tuk omega

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si nasypeme mouku. Uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme trochu vlažného mléka, cukr a necháme vzejít kvásek. Pak vlijeme rozehřátý tuk, zbytek mléka, vejce a dáme sůl. Vypracujeme si řádně těsto, které necháme tak 1 hodinu kynout. Můžeme klidně použít hnětací metly.

  2. Potom těsto rozdělíme na 8 dílů. Vytvoříme si bochánky, které trochu rozmáčkneme.

  3. Bochánkové rozpeky vyskládáme na plech s pečícím papírem, necháme je ještě trochu znovu nakynout a pak dáme péct do trouby. Bochánkové rozpeky pečeme na 180 °C asi 40 minut. Během pečení ničím nepotíráme.

  4. Hotové bochánkové rozpeky podáváme k pečeným smetanovým houbám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy