Bochánkové rozpeky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 2 lžíce sůl 1 ks vejce 500 ml mléko 42 g droždí 1 kg hladká mouka 6 dkg tuk omega
Postup Bochánkové rozpeky recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy si nasypeme mouku. Uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme trochu vlažného mléka, cukr a necháme vzejít kvásek. Pak vlijeme rozehřátý tuk, zbytek mléka, vejce a dáme sůl. Vypracujeme si řádně těsto, které necháme tak 1 hodinu kynout. Můžeme klidně použít hnětací metly.
Potom těsto rozdělíme na 8 dílů. Vytvoříme si bochánky, které trochu rozmáčkneme.
Bochánkové rozpeky vyskládáme na plech s pečícím papírem, necháme je ještě trochu znovu nakynout a pak dáme péct do trouby. Bochánkové rozpeky pečeme na 180 °C asi 40 minut. Během pečení ničím nepotíráme.
Hotové bochánkové rozpeky podáváme k pečeným smetanovým houbám.