Bobříkovy špagety s bazalkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
0.5 lžičky sůl
1 lžíce máslo
2 dl rajčatový protlak
1 lžička bazalka
20 dkg špagety
2 lžíce parmazán
1 lžička mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém hrnci přivedeme do varu asi 4 litry vody. Do vařící vody přidáme sůl a olej. Do připravené vody vložíme špagety a za občasného míchání je uvaříme podle návodu na obalu doměkka. Špagety scedíme a přidáme máslo.

  2. Během vaření špaget si připravíme omáčku. Česnek oloupeme a prolisujeme. V hrnci nebo kastrůlku rozehřejeme olej. Osmahneme v něm česnek, přidáme protlak a pak základ okořeníme solí a pepřem. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku. Bazalkovou omáčku vmícháme do špaget.

  3. Bobříkovy špagety z bazalkou rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy