Bobříkovy špagety s bazalkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 0.5 lžičky sůl 1 lžíce máslo 2 dl rajčatový protlak 1 lžička bazalka 20 dkg špagety 2 lžíce parmazán 1 lžička mletý černý pepř
Postup Bobříkovy špagety s bazalkou recept
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém hrnci přivedeme do varu asi 4 litry vody. Do vařící vody přidáme sůl a olej. Do připravené vody vložíme špagety a za občasného míchání je uvaříme podle návodu na obalu doměkka. Špagety scedíme a přidáme máslo.
Během vaření špaget si připravíme omáčku. Česnek oloupeme a prolisujeme. V hrnci nebo kastrůlku rozehřejeme olej. Osmahneme v něm česnek, přidáme protlak a pak základ okořeníme solí a pepřem. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku. Bazalkovou omáčku vmícháme do špaget.
Bobříkovy špagety z bazalkou rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem a ihned podáváme.