Blitva recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-4 stroužky česnek
1 kg brambory
1 ks šalotka
0 l smetana ke šlehání
0 kg listový špenát
podle chuti
sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř
balsamikový ocet
podle potřeby
extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Zvlášť uvaříme brambory ve slupce a špenátové listy (ne protlak!). Brambory oloupeme a rozšťoucháme, nebo nakrájíme na plátky. Šalotku nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

  2. Na olivovém oleji orestujeme šalotku s česnekem, přidáme špenát a dusíme doměkka. Dále přidáme smetanu, brambory a promícháme. Blitvu dochutíme česnekem, balsamikovým octem, nebo citronovou šťávou, solí a pepřem.

  3. Blitvu podáváme jako dobrou přílohu k různým pokrmům podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy