Bílofazolovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
1 ks cibule
- - mouka hladká
1 dl smetana kysaná
- - pepř mletý
- - paprika mletá
200 g fazole bílé
3 ks bobkový list
100 g klobása vepřová

Postup přípravy receptu

  1. Fazole přes noc namočíme, druhý den uvaříme s bobkovými listy v 1,5 l nesolené vody doměkka. Cibulku lehce osmahneme, přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Přisypeme papriku, zamícháme, zalijeme sběračkou horké vody z fazolí, promícháme a přidáme k fazolím. Osolíme, přidáme tenká kolečka klobásy, kterou můžete před tím trošku opéct a 20 minut povaříme. Nakonec zamícháme do odstavené polévky ocet a smetanu a už jen lehce prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy