Bílá čokoládová pěna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

235 g bílá čokoláda
125 g plnotučné mléko
5 g plátková želatina
250 g čerstvá smetana

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu necháme asi na 10 minut namočenou v misce se studenou vodou.

  2. Čokoládu nakrájíme ostrým nožem na malé části a necháme ji rozpustit ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

  3. Na plotnu dáme mléko a jakmile začne vřít, sundáme z plotny a vložíme dobře vymačkanou želatinu.

  4. Část mléka nalijeme do rozpuštěné čokolády a mícháme, dokud se čokoláda nevstřebá. Přilijeme zbytek mléka a ještě jednou dobře promícháme. Necháme vychladnout.

  5. Do vychlazeného mléka s želatinou a čokoládou přidáme pomalu po lžících našlehanou smetanu. Našlehanou smetanu přimícháváme ze zdola nahoru.

  6. Bílou čokoládovou pěnu rozdělíme do malých forem a uložíme do lednice alespoň na 6 hodin.

  7. Bílou čokoládovou pěnu vyndáme z lednice 10 minut před mlsáním.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!