Bílá čokoládová pěna recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 235 g bílá čokoláda 125 g plnotučné mléko 5 g plátková želatina 250 g čerstvá smetana
Postup Bílá čokoládová pěna recept
Postup přípravy receptu
-
Želatinu necháme asi na 10 minut namočenou v misce se studenou vodou.
Čokoládu nakrájíme ostrým nožem na malé části a necháme ji rozpustit ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
Na plotnu dáme mléko a jakmile začne vřít, sundáme z plotny a vložíme dobře vymačkanou želatinu.
Část mléka nalijeme do rozpuštěné čokolády a mícháme, dokud se čokoláda nevstřebá. Přilijeme zbytek mléka a ještě jednou dobře promícháme. Necháme vychladnout.
Do vychlazeného mléka s želatinou a čokoládou přidáme pomalu po lžících našlehanou smetanu. Našlehanou smetanu přimícháváme ze zdola nahoru.
Bílou čokoládovou pěnu rozdělíme do malých forem a uložíme do lednice alespoň na 6 hodin.
Bílou čokoládovou pěnu vyndáme z lednice 10 minut před mlsáním.