Bezpracný maminčin perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1-2 ks vejce
1 hrnek cukr krystal
2 hrnky hladká mouka
0 hrnků vlažné mléko
0 hrnků rostlinný olej
1 balíček kypřící prášek do perníku
1 lžíce holandské kakao
podle potřeby
olej na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme hladkou mouku, cukr, prášek do perníku, kakao, olej, vlažné mléko a vejce. Vypracujeme řidší těsto.

  2. Těsto nalijeme na olejem vymazaný a moukou vysypaný plech. Perník pečeme v troubě do zlatohněda při 180 °C.

  3. Bezpracný maminčin perník můžeme po vychladnutí posypat cukrem moučka nebo potřít rozpuštěnou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy