Bezmoučná nebeská roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
2 lžíce kakao
120 g cukr moučka
náplň
250 ml smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky
0.5 balíčku vanilinový cukr
podle potřeby
olej na vymazání
krupice na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Na tento piškot je třeba mít předem rozehřátou troubu naplno (dobré péct např. po pečení masa apod.)

  2. V míse ušleháme 5 žloutků s cukrem a kakaem, poté přidáme zvlášť ušlehaný sníh z 5 bílků a opatrně promícháme.

  3. Na plech dáme pečící papír (je nutný), který vymažeme tukem (olejem) a vysypeme krupicí (hrubou moukou). Na papír vylijeme těsto a dáme do trouby. Pečeme naplno přesně 8 minut, po vytažení plechu těsto okamžitě sundáme s papírem z plechu, aby se nedopékalo od horkého plechu (lámalo by se pak). Necháme vychladnout.

  4. Po vychladnutí ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilinovým cukrem, rozetřeme na těsto, stočíme a dáme do lednice vychladit. Šlehačku je možno doplnit sýrem mascarpone (150 + 100 ml).

  5. Bezmoučnou nebeskou roládu nakrájíme na kolečka a podáváme třeba ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy