Bezmasý džuveč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks brambory
1 ks cibule
1 hrnek voda
1 hrnek čočka
1 lžíce rostlinný olej
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čočku dobře propláchneme, na několik hodin ji namočíme a v téže vodě ji zvolna uvaříme doměkka. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme je v osolené vodě. Čočku a brambory scedíme. Cibuli očistíme a nasekáme.

  2. Pekáček vytřeme tukem. V míse smícháme čočku, brambory a cibuli. Směsí naplníme pekáček, osolíme a opepříme. V hrnku vody rozmícháme kečup a tekutinou zalijeme směs v pekáčku. Bezmasý džuveč zapečeme ve vyhřáté troubě.

  3. Bezmasý džuveč podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy