Bezmasé květákové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
sůl
1 ks vejce
5 lžic mléko
2 ks houska
1 ks květák
pepř
4 lžíce hladká mouka
trojobal
1 ks vejce
strouhanka
2 lžíce mléko
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Omytý květák rozebereme na růžičky, vložíme je do vroucí osolené vody a chvíli povaříme. Uvařený květák vyjmeme a necháme vychladnout.

  2. Vychladlý květák nasekáme na drobné kousky. Přidáme v mléce namočené a vymačkané housky, mouku, vejce, podle chuti osolíme, opepříme a všechno promícháme.

  3. Z hmoty tvarujeme karbanátky, které obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Bezmasé květákové karbanátky smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách.

  4. Bezmasé květákové karbanátky podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy