Betarské vepřové jako bugac recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 g česnek 20 g sůl 100 g šunka 100 g sádlo 500 g lečo 100 g žampiony olej na smažení 750 g vepřová kýta 50 g uzená slanina 25 g mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř 130 g sterilované fazole podle potřeby brambory
Postup Betarské vepřové jako bugac recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Osmažíme je v rozpáleném oleji.
Česnek oloupeme a utřeme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Uzeninu a šunku nakrájíme na nudličky. I zelené fazolky můžeme nakrájet na menší kousky.
Vepřové maso umyjeme, nařežeme na plátky, dáme na rozpálený omastek, osolíme, okořeníme, přidáme rozetřený česnek a opečeme. Když je maso měkké, přidáme žampiony, nakrájenou uzenou slaninu, šunku, zelené fazolky, lečo a vše dohromady osmažíme.
Betarské vepřové dochutíme pálivou paprikou. Přidáme předem osmažené hranolky a promícháme.