Betarské vepřové jako bugac recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g česnek
20 g sůl
100 g šunka
100 g sádlo
500 g lečo
100 g žampiony
olej na smažení
750 g vepřová kýta
50 g uzená slanina
25 g mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
130 g sterilované fazole
podle potřeby
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Osmažíme je v rozpáleném oleji.

  2. Česnek oloupeme a utřeme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Uzeninu a šunku nakrájíme na nudličky. I zelené fazolky můžeme nakrájet na menší kousky.

  3. Vepřové maso umyjeme, nařežeme na plátky, dáme na rozpálený omastek, osolíme, okořeníme, přidáme rozetřený česnek a opečeme. Když je maso měkké, přidáme žampiony, nakrájenou uzenou slaninu, šunku, zelené fazolky, lečo a vše dohromady osmažíme.

  4. Betarské vepřové dochutíme pálivou paprikou. Přidáme předem osmažené hranolky a promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy