Berlínský fazoláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
2 stroužky česnek
0 lžiček sůl
70 g šunka
1 ks mrkev
2-3 špetky oregano
50 g anglická slanina
1 kelímek smetana ke šlehání
300 g bílé fazole
podle chuti
sůl
těsto
1 ks vejce
125 ml mléko
30 g droždí
100 g ovesné vločky
200 g polohrubá výběrová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vsypeme polohrubou mouku a ovesné vločky. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které rozpustíme ve vlažném mléku. Osolíme a vypracujeme těsto.

  2. Těsto rozválíme do koláčové formy vyložené pečícím papírem nebo na stejně připravený plech.

  3. V osolené vodě uvaříme jednu mrkev a pak ji nakrájíme na kolečka. Bílé fazole uvaříme doměkka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Anglickou slaninu a šunku nakrájíme na nudličky.

  4. Uvařené vychladlé bílé fazole rozmixujeme a promícháme se smetanou, vejcem, česnekem, oreganem, pepřem a solí. Polovinu náplně rozetřeme na těsto, poklademe plátky mrkve a zalijeme zbylou náplní. Navrchu posypeme nakrájenou anglickou slaninou a šunkou.

  5. Slaný koláč upečeme v předehřáté troubě.

  6. Berlínský fazoláč podáváme jako dobrou chuťovku teplý, ale dobrý je i později studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy