Berlínská játra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
2 lžíce máslo
250 g cibule
600 g játra
2 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř
1 ks jablko (kyselé)

Postup přípravy receptu

  1. Játra odblaníme, nakrájíme na asi 4 plátky, omyjeme a osušíme. Pokud máme čas, můžeme je na chvilku naložit do mléka. Sůl, pepř a mouku smícháme. Játra posypeme směsí soli, pepře a hladké mouky.

  2. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kroužky.

  3. Na pánvi rozehřejeme máslo a játra na něm po obou stranách osmažíme. Uložíme je do tepla. Na jiné pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a restujeme na něm cibuli. Vyjmeme ji, přilijeme zbytek oleje a něm podusíme jablka.

  4. Játra podáváme s cibulí a jablečnými plátky. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy