Bengálské kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
20 g rozinky
1 ks kuře
1 ks citron
50 g mandle
4 lžíce ananas
2 ks banán
1 lžička kari koření
400 g dušená rýže
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Předem si připravíme dušenou rýži podle toho, jak jsme zvyklí.

  2. Kuře osolíme a naplníme dušenou rýží předem promíchanou s kari a rozinkami.

  3. Kuře položíme na větší alobal, který potřeme částí másla, zbytek nakrájený na tenké plátky dáme na kuře. Kuře zabalíme, vložíme do horké trouby a občas opatrně obracíme.

  4. Před koncem pečení alobal otevřeme a ke kuřeti přidáme ananas, nakrájené banány a spařené, oloupané a nasekané mandle. Bengálské kuře dobře zabalíme a dopékáme cca 10 minut.

  5. Potom bengálské kuře vyjmeme, naporcujeme, ke každé porci přidáme trochu dušeného ovoce a pokapeme citronovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy